Mutluluk her zaman vardır, en karanlık zamanlarda bile. Yeter ki ışığı açmayı unutmayın.
- Albus Dumbledore

27 Kasım 2014 Perşembe

Bu Bilgiler Çok İşinize Yarayacak



İşte günlük yaşamda hayatınızı kolaylaştıracak ipuçları...


1.

Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakır. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin. İzden eser kalmadığını göreceksiniz.

2.


Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyun. Üstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyun. Bardakların kolayca çıktığını göreceksiniz.

3.

Bez pabuçların temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçları bir yastık kılıfının içerisine koyun. Kılıfın ağzını kapayın ve çamaşır makinasında yıkayın. Yeni gibi olacaklardır.

4.

Satın aldığınız plastik ve cam eşyaların üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayıp yıkayın. Üzerinde hiç bir leke ve çizilme oluşmayacaktır.

5.

Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun.

6.

Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce,vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın. Vidayı öyle takın.

7.

Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayın. Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir.

8.

Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını kontrol edin. Açıksa zedelenebilirler.

9.

Halıdaki sigara yanıklarından, yanık yerler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.

10.

Makasınızı bilemek istiyorsanız, zımpara kağıdı kesin.

11.

Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz.

12.



Kaşmir kıyafetlerinizi elde yıkayınız. Ufak parçalardaki kaşmir kıyafetleri salata kurutucu ile kurutabilirsiniz. Fazla suyu saniyeler içinde yok edebilirsiniz.

13.

Kırmızı şarap lekelerini çıkarmak için beyaz şarap kullanın.

14.

Yeni aldığınız jean pantolonlarınızı terziye götürmeden önce 2 kez mutlaka yıkayın. Unutmayın, jean'ler yıkandığında mutlaka çekme yapar.

15.

Tiftik ve angora yünlü kıyafetlerinizin tüy dökmesini önlemek için ufak bir torba içerisinde buzluğa koyup dondurun. 3 saat bekletmek yeterli olacaktır.

16.

Vintage veya ikinci el kıyafetlerdeki kokudan kurtulmak için 1 ölçek votka ve 2 ölçek suyu karıştırıp sprey şişesi yardımıyla püskürtün.

17.

Kıyafetlerdeki beyaz deodorant lekelerinden kurtulmak için askılarda kullanılan koruyucu köpüğü kumaşa narince sürterek temizlik yapabilirsiniz.

18.

En sevdiğiniz çantaya yağ damladığında bebek pudrasını lekenin üzerine dökün ve sabaha kadar bekletin. Muhtemelen lekenin yok olduğunu göreceksiniz. Leke henüz gitmediyse bir gece daha aynı işlemi tekrarlayın.

19.

Üzerinize güzel oturan kıyafetlerin püf noktası likradır. T-shirtler için %95 pamuk, %5 likra karışımını tercih edin. Jeanler için ise en azından %2 likralı olanlar üzerine daha iyi oturacak ve şekilleriniz uzun süre koruyacaktır.

20.

Dolabınızda her zaman açıktan koyuya doğru bir düzen olsun ve açık kıyafetleri soldan dizmeye başlayın. Bu sayede daha kolay seçimler yapabilirsiniz.

21.

Kaşmir kumaşın kalitesini anlamak için kumaşı hafifçe yanlara doğru açın. Bıraktığınızda aynı şekli alıyorsa kaliteli demektir.

22.

Mağazada jean pantolon denemek için vaktiniz olmadığında boyun metodunu deneyin. Pantolonun bel kısmını boynunuzun etrafına sarın. Boynunuzun arka tarafında birleşiyorsa bedeni uyacak demektir.

23.

Sevdiğiniz kıyafete girmeniz için şişkinlikten kurtulmak istiyorsanız, önemli günlerden 5 gün önce süt ve süt ürünleriyle tahıllı gıdaları kesin.

24.

Bir kıyafeti ütüledikten sonra hemen giymeyin. Aksi takdirde yeni kırışıklıklar oluşabilir. 5 dakika bekletirseniz ütüsü daha zor bozulur.

25.

Tüylenen süveteri temizlemenin en kolay yolu ponza taşıyla hafifçe taramaktır.

26.

Vazodaki çiçeklerin daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız suya çok az bir miktar votka damlatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder