Mutluluk her zaman vardır, en karanlık zamanlarda bile. Yeter ki ışığı açmayı unutmayın.
- Albus Dumbledore

28 Kasım 2014 Cuma

Tablet Satışları Neden Düşüyor?


Son dönemlerde tabletlerdeki değişimi hepimiz görüyoruz. IPad ve türevlerinin, akıllı telefon ve laptoplarımız arasında bir köprü niteliği taşıması gerekiyordu. Bunun yanında tamamen farklı bir teknolojik oyuncak olacaktı. Fakat geçtiğimiz şu dört yılda tabletler hala potansiyeline ulaşamadı.

Giderek daha ince hale gelip hafifleşen, laptop ve akıllı telefonlardan
daha iyi bataryaya sahip olan tabletler gelişen bir piyasaya sahip olacaktı. Bunun yerine 2014 yılında satışlar azaldı, pazar payı %11'lere kadar geriledi. Kısacası akıllı telefonların yanında tutunamadılar. Peki tabletlerdeki satışlar neden düşüyor? Bunun nedeni eski tabletlerimizin hala istediğimiz işlemleri yapabilmesi. Yenisini almaya gerek duymuyoruz. Artık akıllı telefonların ekranları da tabletlerin boyutlarına yaklaştığı için her işimizi rahatlıkla telefondan yapabiliyoruz. Hal böyle olunca tabletlerin yeni modelleri rağbet görmemeye başladı.

IPad 2010 yılında piyasaya sürüldüğünde, insanların bu cihazın dev bir iPod  olduğunu düşündüler. Bir yandan da iPhone'a çok benziyordu. Apple ikisinin yapacağı işleri daha büyük bir ekranda yapmayı vaadetmişti. Bu olay o zamanlar devrim niteliği taşıyordu fakat yıllar ilerledikçe akıllı telefon piyasası hız kazandı ve iPad'lerin devri de yavaş yavaş kapanmaya başladı.

Bunun yanında masa üstü bilgisayarlarımız da ayrı bir hikaye oldu. Sadece oyun için kullanır olduk. Yeni nesil laptoplar da masa üstü bilgisayar performansı vermeye başlayınca iyice bir kenara atıldı emektar bilgisayarlar. Bunun yanında laptoplar da batarya sıkıntısı çektiği için masa üstü tarzında kullanılır oldu. Mesela 2007 yılında aldığım emektar ASUS laptopu yıllardır yerinden oynatmadım.

Tablet almamak için nedenlerden bazıları:


6" ekrana sahip ZenFone 6 ve bu tarz telefonlar, tabletlere olan ihtiyacı azaltıyor.


5.7" ekrana sahip Nexus 6'daki değişim.


Yine aynı tarz büyük ekrana sahip Huawei ve Samsung Note 3 de bu özellikleri taşıyor.


IPhone 6 ve IPhone 6 Plus'tan bir görünüm.


Bilgisayar ve tablet özelliği taşıyan yeni nesil laptoplar, tablet satışlarında düşüşe neden olmaktadır.


Tablet piyasasındaki durgunluk sebeplerinden biri de bataryalardaki yetersizliktir.


Kimilerine göre en büyük sebep de ekranların çok kolay kırılabilmesidir.


Maalesef teknoloji bu şekilde ilerlemekte. Sözün özü, eğer tablet almak istiyorsanız bir kez daha düşünün. Aynı işi yapan bir akıllı telefon mutlaka bulunacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder